Taxi’s in Berlijn

Als je op vakantie gaat naar Berlijn, is het handig om te weten hoe je je in de stad kunt verplaatsen. Een van de meest populaire vervoersmiddelen in Berlijn is de taxi. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over taxi’s in Berlijn, van tarieven en regels tot handige tips voor het vinden van een taxi in de stad.

Taxi’s in Berlijn: een overzicht

Als je in Berlijn bent, zul je merken dat taxi’s een veelvoorkomend gezicht zijn op straat. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kenmerkende beige kleur en het verlichte ‘TAXI’-bord op het dak. Taxi’s in Berlijn zijn over het algemeen betrouwbaar en veilig, en ze bieden een handige manier om je snel door de stad te verplaatsen.

Taxitarieven in Berlijn

De tarieven voor taxi’s in Berlijn zijn redelijk en transparant. De prijs wordt bepaald door een combinatie van de afstand en de tijd die je in de taxi doorbrengt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over de tarieven:

 • De startprijs voor een taxi in Berlijn is €3,90.
 • Elke kilometer kost €2,00.
 • Als je stilstaat in de taxi, bijvoorbeeld in het verkeer, kost dit €0,50 per minuut.
 • Er is een toeslag van €1,50 voor ritten tussen 8 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends.

Het is belangrijk om te weten dat er geen extra kosten zijn voor bagage of het aantal passagiers. De prijs die je ziet op de meter is de totale prijs die je moet betalen, tenzij je extra diensten zoals het reserveren van een taxi van tevoren gebruikt.

Taxiregels en veiligheid

Als je een taxi neemt in Berlijn, zijn er enkele regels en veiligheidsmaatregelen waar je rekening mee moet houden:

 • Alle taxi’s in Berlijn moeten een geldige vergunning hebben en een taxinummer op de zijkant van de auto tonen.
 • De chauffeur moet een identificatiekaart met foto zichtbaar hebben in de taxi.
 • Het is verplicht om de veiligheidsgordel te dragen in een taxi in Berlijn.
 • Als je een klacht hebt over een taxichauffeur, kun je contact opnemen met de klantenservice van het taxibedrijf of de politie.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat taxi’s in Berlijn over het algemeen veilig zijn. De chauffeurs zijn goed opgeleid en de meeste taxi’s zijn uitgerust met moderne veiligheidsvoorzieningen.

Tips voor het vinden van een taxi in Berlijn

Het vinden van een taxi in Berlijn is over het algemeen vrij eenvoudig, maar hier zijn enkele tips om het proces nog soepeler te laten verlopen:

 • Zoek naar officiële taxistandplaatsen, die meestal te vinden zijn bij belangrijke bezienswaardigheden, treinstations en luchthavens.
 • Als je geen taxistandplaats kunt vinden, kun je een taxi aanhouden op straat. Zorg ervoor dat het een officiële taxi is door te controleren op het verlichte ‘TAXI’-bord op het dak en het taxinummer op de zijkant van de auto.
 • Je kunt ook een taxi bellen of een taxi-app gebruiken om er een te reserveren. Populaire taxi-apps in Berlijn zijn onder andere MyTaxi en Uber.

Het is ook handig om te weten dat de meeste taxichauffeurs in Berlijn Engels spreken, dus communicatie zou geen probleem moeten zijn. Als je echter de bestemming in het Duits kunt uitspreken, kan dit helpen om eventuele misverstanden te voorkomen.

Alternatieven voor taxi’s in Berlijn

Hoewel taxi’s een handige manier zijn om je in Berlijn te verplaatsen, zijn er ook andere vervoersopties die je kunt overwegen:

 • Openbaar vervoer: Berlijn heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, waaronder bussen, trams, metro’s en treinen. Dit is vaak een goedkopere optie dan een taxi en het kan je naar bijna elke hoek van de stad brengen.
 • Fietsen: Berlijn is een fietsvriendelijke stad met veel fietspaden en fietsverhuurlocaties. Het huren van een fiets kan een leuke en milieuvriendelijke manier zijn om de stad te verkennen.
 • Wandelen: Berlijn is een stad die zich goed leent voor wandelen, vooral in het centrum waar veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Het is een geweldige manier om de stad op je eigen tempo te verkennen.

Over het algemeen zijn taxi’s in Berlijn een handige en betrouwbare manier om je door de stad te verplaatsen. Met de juiste kennis en tips kun je gemakkelijk een taxi vinden en genieten van je tijd in deze bruisende stad.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie